1958

In 1958 werd Transport Vooruit bv opgericht door de gebroeders Oosterbaan. De familie Oosterbaan kwam oorspronkelijk uit Friesland, Sneek. Ze richtten zich op het internationale transport van verse en diepgevroren zeevis en vestigden zich in de Zeeuwse vissersplaats Breskens. Van hieruit werden groupagediensten samengebracht met andere aanvoerhavens zoals Urk, Den Helder, Ijmuiden, Zeebrugge en Oostende. Deze werden dan weer uitgeleverd richting Hamburg, Milaan, Parijs en Boulogne-sur-Mer.

1978

In de beginjaren 70 werd een kantoor geopend in Denemarken en kwamen Jan Pieter en diens vrouw Linda in de zaak. Men kreeg een dagelijkse aanvoer van verse vis vanuit heel Scandinavië. Een periode van enorme groei brak aan mede dankzij ook Engeland en Schotland in het systeem kwamen. De jaren die volgden werden concurrenten als Holger Nielsen en Egon Soerensen overgenomen. In Nederland J. Kloos, De Koeiijer Transport en Van Maanen Transport.

1989

Ontstaan als een lokale speler evolueerde Oosterbaan Transport Group tot één van de Europese marktleiders met vestigingen in Breskens, Yerseke, Ijmuiden, Oostburg, Sluis, Hanstholm en Padborg.

1993

Oosterbaan werd een organisatie die niet enkel aan logistiek deed, maar ook vele nevenactiviteiten zoals douaneagentschappen en diepvriesopslag voor onze klanten. Toen de douaneactiviteiten wegvielen en Europa zijn deuren opende werd een joint venture met GWK Bank opgestart.

2009

Op 29 mei 2009 werd Oosterbaan Transport Group verkocht. Het concern had een EBITDA van 9 MEUR. De verkoop werd geleid door Loyens Loeff. Op dat moment werkten er 350 personeelsleden voor de groep. Met de gelden verkregen na de verkoop van Oosterbaan Transport Group werd Oosterbaan Invest opgericht.

2014

Vandaag richt de groep zich op het ontwikkelen, beleggen en financieren van onroerend goed en het beheer van de bestaande investeringen.